D.I.C. Veritas

e-Veritas, 17.09.2022, Ante Nobilo o optužnici za Petrovačku cestu

Portal Novosti je juče objavio poduži intervju sa istaknutim zagrebačkim advokatom Antom Nobilom o krivičnopravnom procesu hrvatskim oficirima i pilotima, optuženim od strane srpskog Tužilažtva za ratne zločine za zločin na Petrovačkoj i Prijedorskoj cesti 7. i 8. avgusta 1995. godine, koji počinje 14. oktobra ove godine pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Našu pažnju privukao je njegov odgovor na novinarsko pitanje: „U medijskim i političkim napadima na optužnicu, kako komentarišete reakcije hrvatske vlasti?“ koji glasi:

„Nisu me začudile reakcije naših vladajućih. Čudi me druga stvar – što nitko iz opozicije nije zauzeo neki ozbiljan i jasan stav povodom ovog kaznenog postupka i ostvarivanja pravde. Zaista sam očekivao jasan stav od Možemo!, SDP-a…, ali ništa nisam čuo. Ćuti opozicija, koja bi trebala ući u direktan fajt sa vladajućima. Ćute i lijevo orijentisani intelektualci koji bi trebali nešto reći o tome“.

Advokat Nobilo je jedan od rijetkih koji u hrvatskom javnom prostoru govori i o empatiji i pravdi za srpske žrtve iz rata devedesetih.

 

Veritas.info

 

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.