D.I.C. Veritas

e-Veritas, 21. 10. 2022, Промоција нових издања Веритаса на 65. међународном Сајму књига, 29. октобра [Фото, најаве]

После две године одлагања због непредвиђених глобалних здравствених ризика, Београдски сајам поново, по 65. пут, представља Сајам књига, међународну манифестацију издавача, писаца и читалаца на светковини књиге.

Ове године Документационо информативни центар „Веритас“ ће представити своја нова издања која су објављена у току протекле две године а о којима се, из познатих разлога, није било прилике да проговори у светилишту нових књига и нових издања: у сали „Борислав Пекић“, у суботу, 29. октобра 2022. године са почетком у 16.00 часова.

Прву промоцију од објављивања имаће два зборника прича Саве Штрпца „Хроника прогнаних Крајишника“, књиге 8 и 9, сећањâ на стварне догађаје и стварне људе, страдалнике, којима је и иначе посвећен сав рад Веритаса. Поглед из другог, личног угла и са допуштеном емоцијом на оне којима је посвећено памћење и аутора и самог Веритаса са позивом свима да их не заборавимо. О књигама ће говорити: Професор др Миливоје ПРОШИЋ, историчар; Небојша ДАМЈАНОВИЋ, историчар, кустос саветник у пензији и Саво ШТРБАЦ, аутор.

Биће представљена и књига „Процесуирање ратних злочина почињених током рата у Хрватској 1991–1995 – Преглед и анализа“, која је своју прву промоцију имала у Медија центру, Свечаној сали Дома војске Србије, 28. јуна 2022. године. Реч је о капиталном издању које као приређивач потписује Саво Штрбац, а које прати све промене у надлежности правосудних институција, нарочито у Хрватској и све судске поступке који су до сада вођени или се воде пред правосуђем Хрватске против Срба из Хрватскке и бивше РСК, као и припадника некадашње ЈНА. О књизи говоре: Др Милан ГУЛИЋ, историчар; Душан БРАТИЋ, адвокат; Данко ПЕРИЋ, новинар и Саво ШТРБАЦ.

Позивамо вас да нам се придружите, позовете рођаке и пријатеље како бисте боље упознали наша нова издања, да се заједно радујемо новим књигама и поразговарамо, продискутујемо, упознамо се и дружимо. Добро дошли.

 

Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.