D.I.C. Veritas

e-Veritas, 23.09.2022, Zašto nije uklonjen mural sa likom ratnog zločinca Hrastova

Mural s likom osuđenog ratnog zločina Mihajla Hrastova i dalje je na zidu željezničkog nadvožnjaka Rakovac u Karlovcu, premda su iz Hrvatskih željeznica (HŽ) Infrastrukture od udruženja veterana još proljetos naložili njegovo uklanjanje, piše na današnjem izdanju Portala Novosti.

Mural s likom osuđenog ratnog zločina Mihajla Hrastova, koji su lani u suradnji s veteranima “Gromova” oslikali i svečano otvorili pripadnici Bad Blue Boysa, i dalje je na zidu željezničkog nadvožnjaka Rakovac u Karlovcu, premda su iz HŽ Infrastrukture, kao vlasnika dotične javne površine, od veteranskog udruženja još proljetos naložili njegovo uklanjanje.

Inicijativa mladih za ljudska prava tim je povodom poslala pisani zahtjev HŽ Infrastrukturi u kojem su od tog tijela javne vlasti zatražili odgovore o tome kada će ukloniti sporni mural, kao i koje je daljnje radnje poduzelo da bi on bio uklonjen. Iz HŽ Infrastrukture odbili su odgovoriti s obrazloženjem da te “informacije ne smatraju informacijom u smislu Zakona o pravu na pristup informacijama”. Programska direktorica Inicijative Branka Vierda kaže da HŽ Infrastruktura kao nadležno tijelo nije poduzela ništa da se mural ukloni, odnosno da realizira vlastiti nalog koji je prije nekoliko mjeseci uputila Udruzi Grom.

 

Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.