D.I.C. Veritas

e-Veritas, 23. 09.2022, Зашто није уклоњен мурал са ликом ратног злочинца Храстова

Мурал с ликом осуђеног ратног злочина Михајла Храстова и даље је на зиду жељезничког надвожњака Раковац у Карловцу, премда су из Хрватских жељезница (ХЖ) Инфраструктуре од удружења ветерана још прољетос наложили његово уклањање, пише на данашњем издању Портала Новости.

Мурал с ликом осуђеног ратног злочина Михајла Храстова, који су лани у сурадњи с ветеранима “Громова” осликали и свечано отворили припадници Бад Блуе Боyса, и даље је на зиду жељезничког надвожњака Раковац у Карловцу, премда су из ХЖ Инфраструктуре, као власника дотичне јавне површине, од ветеранског удружења још прољетос наложили његово уклањање.

Иницијатива младих за људска права тим је поводом послала писани захтјев ХЖ Инфраструктури у којем су од тог тијела јавне власти затражили одговоре о томе када ће уклонити спорни мурал, као и које је даљње радње подузело да би он био уклоњен. Из ХЖ Инфраструктуре одбили су одговорити с образложењем да те “информације не сматрају информацијом у смислу Закона о праву на приступ информацијама”. Програмска директорица Иницијативе Бранка Виерда каже да ХЖ Инфраструктура као надлежно тијело није подузела ништа да се мурал уклони, односно да реализира властити налог који је прије неколико мјесеци упутила Удрузи Гром.

 

Veritas.info

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.