D.I.C. Veritas

Espreso.rs, 04.09.2019, HAG DONEO ODLUKU: Karadžić primio vesti koje UOPŠTE NISU DOBRE

Predsednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus odbio je Karadžićev zahtev za imenovanje žalbenog veća koje bi odlučivalo o njegovom zahtevu za preispitivanje odluke

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je danas zahtev prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Predsednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus odbio je Karadžićev zahtev za imenovanje žalbenog veća koje bi odlučivalo o njegovom zahtevu za preispitivanje odluke kojom je odbačena njegova žalba na pravosnažnu presudu, prenose Nezavisne.

Ađijus je odluku obrazložio time da je registar suda ranije odbio jedan Karadžićev predlog da se taj zahtev dostavi sudiji Žan-Klodu Antonetiju, jer je predmet završen, ne postoji spis i da, shodno tome, nije dostavljen sudiji ili žalbenom veću.

Mehanizam navodi da je registrar svoju odluku zasnovao na “nerazumnom” tumačenju pravilnika i da je tu napravljena greška, ali da to nije uticalo na ispravnost odluke da se Karadžićev zahtev ne prosledi sudiji Antonetiju, prenose Nezavisne.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.