D.I.C. Veritas

Glas Srpske, Tanjug, 15.04.2021, Sud u Zagrebu obustavio postupak protiv Srbina optuženog za ratni zločin

ZAGREB – Županijski sud u Zagrebu obustavio je krivični postupak protiv Srbina Mladena Grujića zbog nedostatka dokaza da je izvršio navodni ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u mjestu Doljani kod Daruvara u Hrvatskoj 1991. godine.

Jedan od Grujićevih advokata Dragan Palibrk rekao je da je nakon ročišta za ispitivanje optužnice sudsko vijeće zaključilo da ne može potvrditi optužnicu zbog nedostatka dokaza da je izvršio krivično djelo za koje se tereti, pa je obustavilo krivični postupak.

Palibrk je za Tanjug istakao da je ovo prvi put da u ovoj fazi postupka hrvatski sud obustavi postupak protiv Srbina zbog ratnog zločina, kao i da je ovo veoma značajna odluka iz tri razloga.

- Prvo, Grujić će moći da nastavi da mirno živi sa svojom porodicom, kao drugo, ova odluka vraća nadu i svim drugim Srbima da će ubuduće biti pravednija suđenja pred hrvatskim pravosuđem nego do sada. Treći razlog je ostvarenje pravde – rekao je Palibrk.

On je istakao da Grujić nije imao nikakve veze sa zločinom za koji se teretio.

Beogradski advokat Dragan Palibrk je Grujića branio zajedno sa hrvatskim kolegom Antom Nobilom.

Mladen Grujić je bio uhapšen na graničnom prelazu Zvornik 27. novembra po potjernici Hrvatske. BiH ga je potom izručila Hrvatskoj, gdje je bio u pritvoru.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.