D.I.C. Veritas

HRT, 27.03.2012, Nastavak suđenja Hrastovu

Vrhovni sud najavio je za danas te 21. i 22. svibnja nastavak suđenja Mihajlu Hrastovu, bivšem policijskom specijalcu optuženom za ratni zločin na Koranskome mostu u Karlovcu 1991. Na ispitivanje su pozvani vještak za sudsku medicinu, dvojica Hrastovljevih suboraca te trojica neprijateljskih vojnika, suboraca 13 ubijenih rezervista tzv. JNA.

Protiv Hrastova postupak se vodi već 21 godinu, a u siječnju mu je počelo šesto suđenje. Ovaj put svjedočenje trojice neprijateljskih vojnika zatražila je obrana iako su Svetozar Šarac, Duško Mrkić i Branko Mađarac prije bili svjedoci tužiteljstva.

Hrastovljev branitelj Igor Meznarić rekao je, naime, kako su uvjereni da njihova svjedočenja podupiru obranu.

Ne mogu vam to argumentirati detaljima jer bi bilo kontraproduktivno, ali zadatak je suda da utvrdi potpuno činjenično stanje, da dobije punu sliku zbivanja toga dana u rujnu 1991. na Koranskome mostu, izjavio je za Hinu Meznarić.

Istaknuo je da će Hrastovljevi suborci Alenko Ribić i general Rudolf Brlečić svjedočiti o ratnim okolnostima neposredno prije događaja na Koranskome mostu.

Odvjetnik Luka Šušak, koji zastupa Šarca, Mrkića i Mađarca kao oštećenike, kaže da će se Šarac i Mrkić, koji žive u Srbiji, odazvati sudskom pozivu 21. svibnja. S Mađarcem, koji živi u Švedskoj, do sada nije uspio uspostaviti vezu.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.