D.I.C. Veritas

in4s.net, 04.12.2018, Шта ће нам Европска унија?

Монтенегро институционално прекраја историју Црне Горе. Европа, разуме се, ћути. Никако да проговори. Чекамо данима, месецима, да се огласи наша будућа “сигурна кућа”, наша нада у боље сутра, наша мајчица Европица, коју зволесмо напрасно једног октобарског поподнева 2000. године

Пише: Бошко Козарски

Царински рат изазван је од стране приштинских власти уз прећутну сагласност Европе. Срби на Космету су у страху, свесни да је европска тишина увек претходила бури.

С друге стране, Насер Орић је ослобођен свих оптужби, и пред Хашким трибуналом и пред институцијама Босне и Херцеговине. Жртве из Братунца и Кравице поново су убијене. Европа и даље ћути.

Монтенегро институционално прекраја историју Црне Горе. Европа, разуме се, ћути. Никако да проговори. Чекамо данима, месецима, да се огласи наша будућа „сигурна кућа“, наша нада у боље сутра, наша мајчица Европица, коју зволесмо напрасно једног октобарског поподнева 2000. године.

И, ево је! Огласила се! Доносећи глас радостан, оптимистичан. Или не. „Услов за улазак Србије у ЕУ је признавање геноцида у Сребреници.“ Какав шамар! Каква шлајмарица у лице Србији! Какав серијал понижења!

Све наведено, укључујући и овај последњи чин понижења, имају сврху слабљења међународне позиције Србије. Наша ненадана победа у Интерполу, засметала је Европи, и осталим мутант државама на Балкану, јер не могу да изгурају пројекат косовске независности до краја и даље се надајући издаје у српским редовима.

Зашто сада Европски парламент захтева од Србије да призна геноцид у Сребреници? Да би се цео свет подсетио пропаганде деведесетих која је креирала слику о Србима као о једном јаком лошем, геноцидном народу, народу који заслужује да остане без државе, културе, идентитета…

А ми таквој Европи хрлимо у загрљај?! Шта тачно није у реду са нама? Хајде са будемо начисто са неколико чињеница. Улазак Србије у ЕУ значи губитак суверенитета на више нивоа. Први, одрицање дела територије и то оног дела који је везан за национални идентитет.

Други је, дакле, губитак, идентитета. Треће, у Европску Унију се не може ући, а да се предходно не уђе у НАТО. Замислите да српски војници на своје униформе накаче симбол алијансе која им је пре свега двадесет година убијала саборце и девастирала државу.

Последи адут који нам избацују у корист уласка у ЕУ је „бољи стандард“. Верујете у то? Читава прича о бољем стандарду живота у ЕУ је весмислена, јер како нам може донети високи стандард нешто што је у кризи? Британија излази, Париз гори, а Србија…Србија се чешља, како би се удесила за свечност уласка у ЕУ, тамницу европаких народа. Ја сам против? А ви?

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.