D.I.C. Veritas

Index.hr, 17.01.2019, Napadnut srpski učenik u Vukovaru

NA AUTOBUSNOJ stanici u Vukovaru jučer navečer oko 19 sati napadnut je učenik trećeg razreda Tehničke škole Nikola Tesla koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, javljaju Novosti.

Učenik, koji je inače iz Mirkovaca, čekao je autobus. Prema neslužbenim informacijama koje je prvi objavio portal Zajedničkog vijeća općina Srbi.hr, napalo ga je pet do šest maloljetnika s fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a navodno se radi o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku. Isti portal donosi da se radi također o maloljetniku, pripadniku navijačke skupine Bad Blue Boys koji i inače pravi probleme u školi. Još uvijek se ne zna jesu li i ostali napadači dio istog navijačkog miljea i pohađaju li tu školu u kojoj nekoliko mjeseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

“U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u srijedu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet, šest mlađih osoba nalazi na autobusnom kolodvoru u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan dio sudionika tog događaja. Međutim, još uvijek radimo na slučaju, odnosno utvrđujemo sve okolnosti. Vjerujem da ćemo to obaviti do kraja današnjeg dana pa će javnost o svemu biti obaviještena u priopćenju koje bi trebali objaviti u petak”, kazao je za Novosti Domagoj Džigmunović iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.