D.I.C. Veritas

Index.hr, 18.05.2020, HOS-ov grafit s ustaškim pozdravom osvanuo na veteranskim zgradama u Splitu [Foto]

I NA veteranskim zgradama u ulici Antofagaste u Splitu, nedaleko od poljudskog stadiona, uz prometnu četverotračnu ulicu, pojavio se mural HOS-a s ustaškim pozdravom.

Evo jutrošnjeg grafita koji slavi ideju zločinačku po mnogo čemu, pa i po tome što je lijep komad Dalmacije isporučila Italiji. No, crtači murala to ne moraju znati, kao što i ne znaju štošta, jer inače splitski murali ne bi bili takvi kakvi jesu.

Split: HOS-ov grafit s ustaškim pozdravom osvanuo na Poljudu Foto: Index.hr

Split: HOS-ov grafit s ustaškim pozdravom osvanuo na Poljudu Foto: Index.hr

Plenkovićeva komisija za legalizaciju ustaštva

Ovo, uostalom, nije priča o crtačima murala niti o onima koji slave prodaju Dalmacije i koncentracijske logore, nego o Andreju Plenkoviću čija je komisija za legalizaciju ustaštva dala zakonski osnov za ovakva divljanja.

Mogli smo ovaj tekst sročiti i tako da pozovemo policiju – zgrada Policijske uprave udaljena je od ustaškog murala nekih pet-šest minuta hoda – ali tamo bi nam rekli da će provjeriti, a poslije bi nas obavijestili kako nisu našli elemente kaznenog djela. Mogli smo zvati i Grad, gdje bi nas izvijestili kako ne žele arbitrirati o povijesnim temama, dok bi splitski šefovi političkih stranaka, već prema afinitetima, osudili mural, pohvalili ga estetski i sadržajno ili izbjegli odgovor.

Kako bilo, smrdljiva rijeka ustaštva teče splitskim ulicama.

Vladimir Matijanić

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.