D.I.C. Veritas

Index.hr, 22.10.2019, Pušteno sedam napadača na Srbe u Uzdolju

SEDMORICA od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju, puštena su da se brane sa slobode. Na tu odluku i eventualne mjere opreza mogu se žaliti i DORH i obrana u roku tri dana od primitka rješenja.

U odnosu na četvoricu okrivljenika, nakon isteka jednog mjeseca istražnog zatvora, istražni zatvor im je produljen za daljnja dva mjeseca, javljaju Vijesti.

Jedan od okrivljenika još je istražnom zatvoru koji mu je određen u trajanju od mjesec dana, ali je kasnije uhićen.

Dvojici okrivljenika, nakon što im je istekao istražni zatvor od mjesec dana, određene su mjere opreza. Naime, jednom dnevno imaju obvezu se javiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu svog prebivališta.

Jednom okrivljenika ukinut je istražni zatvor po prijedlogu državnog odvjetnika, jer ima vjerodostojan alibi da se u inkriminirano vrijeme nalazio na posve drugom mjestu.

U  odnosu na jednog okrivljenika odbijen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora jer sudac istrage smatra da nema osnovane sumnje da je počinio kaznena djela za koja se tereti.

U odnosu na preostalih sedmoricu okrivljenika, po isteku mjesec dana istražnog zatvora, na ročištu održanom dana 22. listopada 2019. sudac istrage odlučivao je o prijedlogu državnog odvjetnika da se protiv njih produlji istražni zatvor za daljnja dva mjeseca, odluka je donesena, ali stranke još nisu primile pisano  rješenja.

Podsjetimo, osumnjičeni su, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, kako bi otišli u ugostiteljski objekt, gdje su se susreli s ranije prijavljenim, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys.  U ugostiteljskom objektu su se susreli s ranije prijavljenim, a došli su s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

R.I.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.