D.I.C. Veritas

Informer, 15.07.2016., ŠOKANTNA DOKUMENTA DOKAZUJU JEZIVI USTAŠKI ZLOČIN! Hrvatska vojska 1992. izdavala dozvole za silovanje Srpkinja!!!

Komanda Hrvatskog vijeća obrane (HVO) izdala marta 1992. dve pismene dozvole svojim “bojovnicima” da privedu i siluju četiri Srpkinje iz sela Sijekovac kod Bosanskog Broda!

Ustaški bojovnici silovali su Srpkinje u selu Sijekovac nedaleko od Bosanskog Broda uz pismene dozvole svoje komande! Hrvatska vojska je, verovali ili ne, 1992. godine izdavala i overavala potvrde na osnovu kojih su organizovano silovane srpske žene!

Banjalučki “Euroblic” došao je do dve potvrde koje je izdala komanda Hrvatskog vijeća obrane (HVO) krajem marta 1992, a na osnovu kojih su privođene i silovane Srpkinje iz Sijekovca, sela u Republici Srpskoj koje je tada bilo pod okupacijom hrvatske vojske!

Skandal je blaga reč

Stvarno ne mogu da verujem šta vidim! Pa ovo je najskandalozniji dokument ikada!
Rasim Ljajić, Kancelarija za saradnju s Hagom

Niko nije odgovarao

U stravičnim “dozvolama za silovanje” koje je potpisao komandant pozadine HVO u Sijekovcu Ahmet Čaušević navodi se i da je “dozvoljena upotreba sile” ako nesrećne žene odbiju da budu seksualne robinje razularenim ustaškim monstrumima!

Potvrđuje se pravo Interventnom vodu iz Zagreba da može izvršiti privođenja osoba ženskog spola (onda se navode imena Srpkinja, prim. ur.) u korist muškog spola. Osobe privesti u 19.00, privedene osobe će spavati u podrumu smeštajnog objekta. U slučaju opiranja dozvoljena je upotreba sile, piše doslovce u jednoj od potvrda. U drugoj se “dozvola za silovanje” izdaje pripadnicima Interventnog voda iz Sijekovca!?!

POTVRDA 1 Dozvola za silovanje Interventnom vodu iz Sijekovca Foto: EuroBlic / Informer

POTVRDA 1 Dozvola za silovanje Interventnom vodu iz Sijekovca Foto: EuroBlic / Informer

Potpisnik ovih užasnih dokumenata Ahmet Čaušević je, kako saznaju mediji u RS, poginuo tokom rata, a tužilaštvo u Sarajevu iako za ove “dozvole za silovanja” zna više od 20 godina nikada nije pokrenulo istragu protiv bilo koga od zločinaca. Nezvanično, utvrđeno je da najmanje desetorica bivših pripadnika HVO koji su učestvovali u ovim silovanjima danas žive u BiH i Hrvatskoj! 

Kako saznajemo, ova dokumenta, ali i drugi brojni dokazi o organizovanom silovanju srpskih žena u Sijekovcu i drugim krajevima BiH dostavljeni su još 1999. godine istražiteljima Haškog tribunala, ali je čitav slučaj zataškan intervencijom sa Zapada!

U Tužilaštvu BiH juče su nam samo kratko poručili da “rade na predmetu ratnih zločina počinjenih protiv žrtava srpske nacionalnosti u Sijekovcu”, ali ništa detaljnije nisu hteli da nam kažu. Ostalo je nejasno kako je moguće da više od 20 godina rade na ovom slučaju, a ništa konkretno još nisu radili?!?

U srpskom Tužilaštvu za ratne zločine pak nisu mogli da nam kažu hoće li pokrenuti postupak jer tužilac nije bio u kancelariji, a nikom drugom nije dozvoljeno da daje izjave!?

U Sijekovcu masakrirali 74 Srba

Za vreme okupacije Sijekovca, od kraja marta do sredine oktobra 1992, svirepo su ubijena 74 nevina srpska civila, među kojima mnogo žene i staraca, a devetoro se vodi kao nestalo.Najmlađa žrtva bio je Drago Milošević (17), a najstarija Vaso Zečević (77).

S druge strane, premijer Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučno su osudili ovaj monstruozni zločin i poručili da nijedan zločin nad Srbima iz ratova devedesetih ne sme ostati nekažnjen i zaboravljen.

Direktor Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić takođe je zgrožen dokumentima koji su osvanuli u javnosti.

- Ja stvarno ne mogu da verujem šta vidim! Obično se zločini prikrivaju, a u ovom slučaju se njima čak daje nekakav “legitimitet”!? Pa ovo je najskandalozniji dokument koji se pojavio, naravno, ako je autentičan. Trebalo bi proveriti da li ga ima Hag i da li je pokrenut postupak protiv odgovornih. Ako nije, to bi moralo da uradi naše nacionalno tužilaštvo – podvlači Ljajić.

Istraga, HITNO!

POTVRDA 2 Dozvola za silovanje Interventnom vodu iz Zagreba Foto: EuroBlic / Informer

POTVRDA 2 Dozvola za silovanje Interventnom vodu iz Zagreba Foto: EuroBlic / Informer

Predsednik “Veritasa” Savo Štrbac kaže da je, ako je ovaj dokument autentičan, njegov potpisnik Ahmet Čaušević i zločinac i potpuni idiot.

- U ratu je bilo svega, pa i silovanja. Ali da neko izda i potpiše odobrenje za tako nešto je neviđena glupost. Neophodno je utvrditi autentičnost ovog dokumenta. Ako se ispostavi da je sve to tačno, protiv odgovornih mora da bude pokrenut postupak. Treba utvrditi neposredne izvršioce, a po komandnoj odgovornosti bi mogli da odgovaraju i Čauševićevi nadređeni – naglašava Štrbac.

Pupovac: Da ne pomisle da su se izvukli

Predsednik SNV Milorad Pupovac smatra da je prvo neophodno utvrditi autentičnost ovih potvrda, a potom pokrenuti ozbiljnu istragu:

- U interesu svih je da se i posle 24 godine sankcionišu oni koji su činili najteže ratne zločine, a misle da su se izvukli. To se može uraditi samo na osnovu profesionalne istrage i verodostojnih dokaznih materijala i svedoka, a naročito kada je u pitanju jedan ovako gnusan zločin.

ALEKSANDAR VUČIĆ I MILORAD DODIK JEDNOGLASNI: Zločinci iz Sijekovca ima da odgovaraju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručili su juče jednoglasno da monstruouzno silovanje Srpkinja iz Sijekovca, baš kao i svi drugi zločini nad Srbima, ne smeju biti zaboravljeni, a zločinci amnestirani!

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za medije u Vladi Srbije rekao da nije u tom trenutku još video “dozvole za silovanje”.

- Taj dokument nisam video, ali jesam dokaze o zločinu u srebreničkom srpskom selu Zalazje, gde su ljudima vađene oči. Neki bi da izbegnu odgovornost za to, ali time više govore o sebi nego o bilo kome od nas. Ne prihvatam da zločini budu opravdani. I to važi i za Srbe kao i za sve ostale – naglasio je Vučić, dok je Dodik primetio da je ustaški pir u Sijekovcu bio jedan od prvih zločina nad Srbima u poslednjem ratu.

- Objavljen je autentičan dokument o “dozvoli” da se žene siluju, ali, nažalost, postoje sudovi i tužilaštva koji ne žele da vide ta stradanja. Srbi se nikada neće odreći svojih žrtava, niti će prihvatiti odgovornost za lažne zločine koji im se lažno stavljaju na teret, poput Markala i Srebrenice, koja se pokušava prikazati kao genocid – zaključio je Dodik.

Dvojica lidera najavila su da će Srbija i RS zajednički 4. avgusta u izbegličkom selu Busije kod Batajnice obeležiti godišnjicu “Oluje”.

- Obeležićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, već na život i razumevanje prošlosti. Na Preobraženje, 19. avgusta, u Gradini biće obeleženo i 75 godina od dolaska prvih srpskih mučenika u taj deo jasenovačkog logora – naveo je Vučić.

N. A.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.