D.I.C. Veritas

Informer, 18.01.2019, USTAŠKI HULIGANI U VUKOVARU TUKLI SRPSKOG DEČAKA! Još jedan brutalan napad na Srbe u Hrvatskoj, ovog puta NISU POŠTEĐENA NI DECA!

Učenika (17) trećeg razreda Tehničke škole “Nikola Tesla” u Vukovaru napala šestorica “bed blu bojsa” na autobuskoj stanici i pretukla ga samo zato što je srpske nacionalnosti

Šestorica ustaških huligana pretukli su učenika (17) trećeg razreda Tehničke škole “Nikola Tesla” u Vukovaru samo zato što je srpske nacionalnosti! Batinaši sa fantomkama, inače pripadnici navijačke grupe “Bed blu bojs”, sačekali su dečaka na autobuskoj stanici, krvnički ga prebili i pobegli.

Štrbac: Sve jače huškanje protiv Srba

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac ističe da je ovaj napad posledica “trovanja” omladine u Hrvatskoj protiv srpskog stanovništva.

- Najgore je što ta deca nisu ni rođena kada je bio rat i pojma nemaju šta se dešavalo, a znaju da se tuku, pišu pogrdne natpise za Srbe, odbijaju da se druže sa njima, šire mržnju. Ovo je nedopustivo i zaista neko srpski narod mora više da zaštiti. Jer omladina u Hrvatskoj izložena je indoktrinaciji da su Srbi zli, loši, prljavi, neprijatelji. Gradonačelnik Penava je svojom izjavom javno pozvao na linč srpske dece – kaže Štrbac.

Da sve bude gore, uzrok ovog incidenta je neodmerena izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je srpske đake u ovom gradu bez ikakvog povoda optužio za nepoštovanje hrvatske himne i tako im praktično nacrtao metu na čelu.

Opasne optužbe

Prema rečima Informerovog sagovornika upoznatog sa ovim slučajem, napadnuti dečak, čije ime iz bezbednosnih razloga nije objavljeno, prepoznao je i identifikovao jednog napadača, jedinog koji nije imao fantomku.

- Dečak koji u tehničkoj školi pohađa nastavu na srpskom jeziku pretučen je dok je na lokalnoj autobuskoj stanici čekao prevoz za selo Mirkovci, u kojem živi i koje je većinski naseljeno Srbima. Prišla su mu šestorica maloletnika, krvnički ga pretukla, a zatim pobegla. Svi su imali fantomke, sem jednog, kojeg je dečak prepoznao. Ispostavilo se da se radi o grupi navijača zagrebačkog Dinama, ozloglašenih “bed blu bojsa”. Istraga o ovom slučaju još je u toku - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, povod za prebijanje dečaka je izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je optužio učenike srpske nacionalnosti iz ovog grada da ne poštuju hrvatsku himnu.

- On je rekao da srpska deca ne stoje mirno kada se intonira “Lijepa naša” i kao primer je naveo neki fudbalski turnir na kom se to navodno desilo. Čak je otkrio i identitet tih dečaka i tako im praktično stavio metu na čelo. Jedan od tih dečaka je upravo učenik srpske nacionalnosti iz Mirkovaca - objašnjava naš sagovornik.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.