D.I.C. Veritas

Informer, 26.07.2017, USTAŠE DIŽU KAJOVE NA SRBE NA GODIŠNJICU OLUJE! Nova strašna provokacija Hrvatske na koju niko iz EU nije reagovao!

Režim u Zagrebu planira da na proslavi zločinačke vojne operacije, u kojoj je proterano više od 220.000 Srba, prvi put podigne jurišne helikoptere ‘kajova’ koje je dobio od NATO pakta

Neoustaški režim u Zagrebu smislio je novu, dosad najstrašniju provokaciju za proslavu zločinačke vojne operacije “Oluja”! Hrvati će 5. avgusta, na dan kad su proterali više od 220.000 Srba, prvi put podići jurišne borbene helikoptere “kajove” koje su dobili od NATO pakta!?!

Kako prenose zagrebački mediji, osim manifestacije u Kninu, hrvatska država napraviće feštu u Slunju, gde će ipak pevati proustaški pevač Marko Perković Tompson iako je najavljeno da ove godine neće nastupati. Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević istovremeno najavljuje da će tokom slavlja, prvi u javnosti, poleteti zlokobne “kajove”!

Hvali se avijacijom

Tog 5. avgusta javnosti će biti predstavljeni helikopteri “kajova” kojima će upravljati hrvatski piloti
Damir Krstičević, hrvatski ministar odbrane


Na ovu strašnu provokaciju, očekivano, nije reagovao niko iz Evropske unije, čija je Hrvatska članica.

‘Država sve plaća’

Zagrebački “Jutarnji list” navodi da feštu u Slunju i Tompsonov koncert zajednički finansiraju Ministarstvo branitelja, grad Slunj i Karlovačka županija.

Ministarstvo branitelja podržava sve aktivnosti vezane uz proslavu “Oluje” jer ne mogu svi doći u Knin. Ove godine izostaće govori državnika na Trgu Ante Starčevića, jer je odlučeno da predsednica i premijer govore u slavu oslobodilačke vojne operacije održe na kninskoj tvrđavi. Službena proslava “Oluje” trebalo bi da se završi oko 13 sati, pa se pretpostavlja da će se većina gostiju uputiti u Slunj. Ministarstvo branitelja finansira autobuse za odlazak u Knin, pa se očekuje da će ljudi potom ići na Tompsonov koncert, piše ovaj list.

Kao da sve ovo nije dovoljno, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević najavljuje i “kraći aeromiting” vazdušnih snaga Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Tog 5. avgusta javnosti će prvi put biti predstavljeni helikopteri “kajova” kojima bi upravljali hrvatski piloti - odvalio je Krstičević.

Karakteristike helikoptera ‘kajova’

* dužina 12,85 m
* visina 3,39 m
* maksimalna brzina 240 km/h
* domet 556 km
* naoružanje: mitraljez M3P (12,7 mm), sedmocevni lanser LAU-68 nevođenih raketnih zrna “hidra-70”, dve “AGM-114 helfajer” rakete

Miodrag Linta, šef Saveza Srba u regionu, ističe da Zagreb nikad nije krio oduševljenje ustaštvom.

- Nastup proustaškog pevača Tompsona samo je jedan u nizu dokaza da se 5. avgusta u Hrvatskoj slavi proterivanje više od 220.000 Srba i ostvarenje Pavelićeve i Tuđmanove koncepcije hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Hrvati ne mogu sakriti oduševljenje što su “srpsko pitanje” rešili proterivanjem, ubijanjem civila i sistematskim pljačkanjem, paljenjem i otimanjem srpske imovine - podvlači Linta.

Tompson je vođa

Savo Štrbac, direktor centra “Veritas”, smatra da je glavna proslava zločina tamo gde nastupa Tompson.

Ranije su to bile njegove Čavoglave, a sad je to Slunj. Ne bi me iznenadilo da se okupi više od sto hiljada ljudi. Hrvati slave “Oluju” kao dvostruki državni praznik, Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ima li prikladnijeg dana za podizanje borbenih helikoptera? - ironično zaključuje Štrbac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.