D.I.C. Veritas

Informer, 31.10.2017, TEŠKI KOMPLEKSI POLITIČARA IZ ZAGREBA: Vučić je četnik, Srbija da plati 45 MILIJARDI EVRA!

Hrvatski političari Miro Bulj i Vladimir Šeks optužili predsednika Srbije da je ‘četničkog porekla'!?! Traže da im Srbija isplati astronomsku ratnu odštetu

Antisrpska histerija ne jenjava u Zagrebu. Hrvatski političari juče su opet udarili na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom!?!

Poslanici hrvatskog Sabora zatražili su istovremeno i da Hrvatska tuži Srbiju i da na ime ratne odštete, zbog navodne agresije, zatraži neverovatnih 45 milijardi evra!

Obične provokacije

Ovaj predlog izneo je poslanik ‘Mosta’ Miro Bulj, koji je na predsednika Srbije udario na najprizemniji način.

Moji su preklani Srbi

Čuo sam od Šeksa i Bulja da sam četnik, iako mi niko nikada nije bio četnik u porodici, niti partizan, već su bili obični preklani Srbi
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Vaša je dužnost (HDZ-a, prim. ur.) da zaustavite izjave vašeg koalicionog partnera Milorada Pupovca, koji generala Janka Bobetka upoređuje sa ratnim zločincima poput Ratka Mladića i ostalih. Ne sme se dozvoliti da nam čovek spolja, koji je predsednik Republike Srbije, četnik Vučić, upućuje poruke o hrvatskim braniteljima… - naveo je Miro Bulj u hrvatskoj skupštini i dodao da bi naplatom ratne odštete od Srbije u visini od 45 milijardi evra “Hrvatska imala para za sve” (!?!).

Na njega se odmah nadovezao i zloglasni funkcioner HDZ još iz vremena rata Vladimir Šeks, pa je i on Vučića nazvao četnikom.

- Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone. Fućka mi se što je predsednik države, on je četnik!- naveo je u uličarskom maniru Šeks.

Moj ugao

MILORAD PUPOVAC, SNV

Ne može biti dobro da Hrvatska neprestano vraća, održava i zaoštrava ratnu priču.

Buljevi i Šeksovi ispadi, međutim, nisu uspeli da isprovociraju i naljute Vučića. On se osvrnuo na njihove reči, poručujući im da njegovi preci nisu bili ni četnici ni partizani, već stradalni, preklani Srbi, kao i mnogi drugi u Bosni.

- Čuo sam od Šeksa da sam četnik, iako mi niko nikada nije bio četnik u porodici, niti partizan, već su bili obični preklani Srbi, kao i mnogi drugi. Čuo sam to i od onoga Mira Bulja, čuo sam to i od nekog tamo trećeg ‘stručnjaka'… - naglasio je Vučić.

On je istovremeno odbacio i nagađanja i komentare medija da Hrvatska kupuje američke lovce F-16 kako bi u eventualnom novom srpsko-hrvatskom sukobu “završila nedovršeni posao u Banjaluci”, tj. okupirala prestonicu Srpske.

Ako je neko to ozbiljno mislio, reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razume kakve bi posledice takav pokušaj mogao da ima - rekao je Vučić.

Komentarišući ove najnovije hrvatske provokacije, funkcioner SNS Igor Bečić kaže da je u Zagrebu na delu najstrašnija antisrpska histerija jer komšije ne mogu da prihvate da je Vučić od Srbije napravio lidera u regionu.

- Smeta im što i evropska zajednica i region gledaju na Vučića kao na faktor stabilnosti i najdominantnijeg lidera. Srbija svakodnevno dobija na ugledu i poštovanju u svetu, a sa Vučićem intenzivno razgovaraju i susreću se najznačajniji lideri sveta. Sve to utiče da se ispolje hrvatske frustracije. Ne mogu da mu oproste uspehe, pa ga nazivaju svakojakim imenima. Ne mogu da prihvate da oni kao članica EU imaju mnogo lošije rezultate od Srbije na svim poljima, niti mogu da se nametnu kao lider u regionu dokle god je Vučić na čelu Srbije. Zato im i smeta… - ocenjuje Bečić.

Mlate praznu slamu

S druge strane, Savo Štrbac iz “Veritasa” kaže da su Buljevi zahtevi za ratnu odštetu samo “mlaćenje prazne slame”, koje ne treba ozbiljno shvatiti.

- Hrvati su svojevremeno tužili Srbiju Međunarodnom sudu pravde za navodni genocid, pritom ističući da bi ratna odšteta trebalo da bude 35 milijardi evra. Mi smo im uzvratili kontratužbom za ‘Oluju', ali je sud februara 2015. presudio da nikakvog genocida nije bilo ni s jedne strane i tužbe su odbačene. Samim tim ova Buljeva priča je besmislena jer ne postoji viša sudska instanca od te. Može eventualno hrvatski sud da donese presudu i traži da im platimo odštetu, ali to bi se sprovelo u delo samo ako bi naše pravosuđe priznalo presudu, što je praktično nemoguće - navodi Štrbac.

Da se ja pitam

JOSIP ĐAKIĆ, HDZ

Očigledno se Vučić boji naknade štete koju će Srbija pre ili kasnije morati da plati, koja se navodi u jednoj od pet pristupnih tačaka Srbije u pregovorima s EU.

Hrvati nabavljaju dva američka ‘crna jastreba’

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević najavio je nabavku američkih višenamenskih helikoptera ‘sikorski UH-60 blek hok”.
- SAD su ključni hrvatski saveznik u sferi odbrane. Razgovarali smo o dva helikoptera ‘blek hok’ za hrvatske specijalne snage. Vodimo računa da se uveže ceo paket koji je Hrvatskoj veoma bitan u cilju prelaska na zapadnu vojnu tehnologiju… – naveo je Krstičević.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.