D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 03.07.2018, AUSTRALSKI PROIZVOĐAČ SUNČANIH NAOČALA UPUTIO JAVNU ISPRIKU Snimali reklamu kod Kamenog cvijeta u Jasenovcu i izazvali lavinu kritika

Australski proizvođač sunčanih naočala u utorak je uputio javnu ispriku nakon što se doznalo da je snimao jednu reklamnu kampanju u Jasenovcu, na spomen području na kojem je u vrijeme NDH bio kompleks koncentracijskih logora.

Kompanija Valley Eyewear je objavila niz kratkih reklama snimljenih u Hrvatskoj i Bugarskoj, a u čijem opisu je stajalo da su snimane u blizini spomenika iz komunističkog razdoblja. Među tim spomenicima je i skulptura Kameni cvijet Bogdana Bogdanovića, koja je u spomen području postavljena 1966. godine.

Iz tvrtke su se ispričali nakon što su zaprimili niz kritika, a u isprici su naveli da su samo htjeli iskazati respekt prema arhitekturi.

- U vrijeme snimanja nismo znali da je tamo nekad bio logor smrti, tvrdi za BBC direktor firme Michael Crawley.

- Nismo htjeli nikoga uvrijediti, ispričavam se svima koje jesmo uvrijedili, dodao je i pojasnio da je snimanje u Jasenovcu trajalo pola sata u vrijeme kada je završilo radno vrijeme Javne ustanove koja upravlja spomen područjem.

Reklamni spot je u međuvremenu povučen.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.