D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 15.11.2021, DZS pokušao objasniti što je s građanima koji nisu bili obuhvaćeni Popisom stanovništva

Popisivači su obišli sve adrese koje su zadužili u svojim popisnim krugovima, a obrada podataka je faza koja tek slijedi

Državni zavod za statistiku koji je provodio popis stanovništva je objasnio što će biti s građanima koji nisu obuhvaćeni popisom stanovništva, prenosi N1.

- Završen je Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine. Popisivači su obišli sve adrese koje su zadužili u svojim popisnim krugovima. Obrada podataka je faza koja tek slijedi, a dosad nije bilo pokretanja prekršajnih postupaka. Pandemija je bila veliki izazov ovog Popisa, no unatoč otežanim okolnostima povećanja broja zaraženih, prvi digitalni Popis stanovništva je završen, navode iz DZS-a u odgovoru televiziji N1.

- Podsjetimo, u prvoj fazi Popisa koja je uključivala samopopisivanje putem platforme e-Građani, na brz i jednostavan način samopopisalo se 1.637 000 građana (više od 40 posto), a koliko nas ukupno ima doznat će se sredinom siječnja iduće godine, odnosno 60 dana nakon završetka terenskog popisivanja, kada će Državni zavod za statistiku objaviti prve privremene rezultate Popisa.

Nedoumica je bila kod nekih građana koji su se samostalno popisali, a CAWI kod je na ceduljici ostao zalijepljen na vratima – popisivači su evidentirali te kodove neovisno jesu li ih skinuli s vrata ili ostavili neki pisani trag na ceduljici s kodom. Svi građani koji su se javili tijekom jučerašnjeg dana da nisu popisani, a prethodno ih je popisivač obišao, ušli su u obuhvat Popisa stanovništva, odgovorili su iz Državnog zavoda za statistiku.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.