D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 17.10.2019, ZAVRŠIO SASTANAK PREDSTAVNIKA HVIDRE S PLENKOVIĆEM I MINISTRIMA Đakić: ‘Zlonamjernici govore da Hvidra želi destabilizirati Vladu, to nije istina’

Predstavnici HVIDR-e Josip Đakić i Josip Periša u ponedjeljak su održali sastanak s premijerom i ministrima Božinovićem, Krstičevićem i Medvedom.

- Održali smo radni sastanak. Ona pitanja koja su u posljednjih nekoliko tjedana aktualna, a bila su bitna za Hvidru. Osvrnuli smo se na sve mjere koje Vlada i ministarstvo branitelja provodi za hrvatske branitelje – rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a piše N1.

Bilo je razgovora i o aktualnostima koje je Hvidra iskazala. U narednom periodu ćemo održavati redovno ovakve sastanke u cilju međusobnog informiranja. Dijalog i razgovor nemaju alternative – zaključak je sastanka, kazao je Medved.

S tim se složio i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.

- Mi smo izrazili zabrinutost na dugoočekivani odgovor DORH-a što se tiče Pupovca i u pogledu ratnih zločina. Smatramo da izvješće koje je DORH uputio za 2018. u Hrvatskom saboru ima dosta nedostataka o kojima ćemo sigurno raspravljati. To je izvješće koje je stiglo u Sabor. Kolega Periša je primijetio da su neke naznake u njemu one koje ne mogu opravdati neučinkovitost.

Mi ćemo u pogledu čekanja odgovora od DORH-a koji već čekamo mjesec dana, čekati i dalje. Napravit ćemo tematsku sjednicu na kojoj bismo čuli sva izvješća koja nas zanimaju. Dijalog nema alternative. Mi imamo dovoljno strpljenja, ako 25 godina pojedini zločini nisu procesuirani, ima dovoljno vremena da se to ispravi – rekao je Đakić pa dodao.

- Nacionalne manjine su dobrodošle u Saboru, a od pojedinaca koji čine štetu tražimo da se ispričaju i kažu da su pogriješili – kazao je Đakić odgovarajući na pitanje o izjavama Milorada Pupovca zbog kojih su ga i prijavili DORH-u, a iz kojega nije stiglo očitovanje ima li u Pupovčevim izjavama kaznenog djela ili ne.

Đakić je kazao kako su oni osudili izjave Milorada Pupovca jednako kao i Vlada.

- Možda smo mi malo žešći, s obzirom na to da smo mi za ovu državu krvarili – odvratio je, a piše N1.

Osvrnuo se i na navode da Hvidra želi destabilizirati Vladu Andreja Plenkovića.

- Mislim da su to zlonamjernici koji to govore da bi načinili štetu premijeru, a i HVIDR-i. Andrej Plenković je učinio puno dobrih poteza za Hrvatsku i zašto to HVIDR-a ne bi podržala – ističe Đakić.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.