D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 24.11.2014., ISTINA O UBIJENOM NAVIJAČU ZVEZDE

Marko Ivković-Jagoda, 25-godišnji tragično stradali navijač košarkaškog kluba Crvena Zvezda iz Beograda koji je nakon pet sati borbe za život preminuo od posljedica višestrukih uboda nožem od strane navijača Galatasaraya u Istanbulu u nastaloj općoj uličnoj tučnjavi ispred dvorane “Abdi ipekci” za vrijeme trajanja košarkaškog susreta Eurolige, hrvatski je građanin i svojevrsna civilna žrtva Domovinskog rata, budući su mu oca Zvonka u studenom 1992. godine u rodnom selu Dobropoljci u zaleđu Benkovca, na njivi iz zasjede mučki ubili pripadnici tzv. vojske SAO Krajine koji za taj zločin nikada nisu procesuirani.

U analizi tragičnog stradavanja nesretnog mladića koji sa svojim prijateljima uoči utakmice nije uspio ući u dvoranu, te je ostao ispred iste na meti turskih huligana, srbijanski mediji, premda su cijeli događaj podigli na državnu razinu, iz nepoznatih razloga ili neznanja javnosti nisu predočili egzaktne biografske činjenice ubijenog mladića.

Naime, ubijeni mladić Marko Ivković rođen je u Zadru, a živio je s obitelji u selu Dobropoljci kod Benkovca.

 Mladićev otac Zvonko Ivković, dipl. ing. geod., sin Luke rođen je 1.rujna 1956. godine u Dobropoljcima. Nakon završene osnovne škole, upisao je Geodetsku školu u Zagrebu gdje završava i Geodetski fakultet. Od 1980.godine djelatnik je Ureda za katastar u Benkovcu, dok je 1986.godine bio direktor istog ureda

Bio je oženjen Rosom Ugrčić, rođena 1955. godine, iz sela Ivoševci kod Đevrsaka, s kojom je imao kćer Bojanu i sina Marka.

Ubijen je iz zasjede na njivi u rodnom selu 23. studenog 1992. godine kao civil i nije bio nikakav pripadnik vojske SAO Krajine, kako se dosad tvrdilo u medijima.

Zvonko je stradao, doznajemo iz dobro obaviještenih izvora, upravo od dijela pobunjenih Srba tijekom ratne eskalacije.

Poslije Oluje ekshumiran je i pokopan u obiteljsku grobnicu u Rodaljcima dok je supruga Rosa nakon gubitka supruga s djecom napustila RH i danas živi i Zemunu, a upravo je ubijeni mladić Marko u svome školovanju naslijedio očev put i studij geodezije.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.