D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 26.08.2022, Brnabić Plenkoviću: ‘Blokirajte nas, hajde! Pa kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece‘

Zašto samo prijetite? Blokirajte, da cijela Europska unija vidi vaše vrijednosti‘, rekla je predsjednica Vlade Republike Srbije

Nakon što je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković jučer ustvrdio da je optužnica protiv hrvatskih pilota Vladimira MikcaZdenka RaduljaŽeljka Jelenića i Danijela Borovića za navodne ratne zločine protiv civila tijekom Oluje “politički montirana”, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić na društvenoj je mreži Twitter Hrvatsku “pozvala” da Srbiji blokira europski put jer “traži pravdu za ubijenu djecu”.

“(Andrej) Plenković kaže ‘pilotima se neće dogoditi ništa‘, pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna – pilotima koji su bombardirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili četvero djece, jednu djevojku, starce i starice, neće se u (Hrvatskoj) dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti”, napisala je Brnabić.

“Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za ubijenu djecu. Zašto samo prijetite? Blokirajte, da cijela Europska unija vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece. Hajde”, dodala je Brnabić.

Podsjetimo, Republičko javno tužilaštvo Srbije za ratne zločine optužilo je pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca (67) iz Ptuja, Zdenka Radulja (69) iz Osijeka, Željka Jelenića (69) iz Pule i Danijela Borovića (64) iz Varaždina da su 7. i 8. kolovoza 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada (prije Bosanski Novi).

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.