D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 23.08.2020, Jandroković u Barbanu: ‘Hrvatska okrenuta budućnosti, od Srbije očekujem konstruktivniji dijalog‘

‘Mi proslavljamo naše pobjede ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen‘

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju u Barbanu da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu te je okrenuta budućnosti i želi komemorirati svaku žrtvu, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije sudjelovati u tom dijalogu.

- Hrvatska je okrenuta budućnosti i mi želimo u prvome redu komemorirati svaku žrtvu – rekao je Jandroković u Barbanu, komentirajući novinarima najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade Tome Medveda u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

Predsjednik Sabora, koji je u Barbanu sudjelovao na 45. Trci na prstenac, rekao je da je povijest dobro poznata i zna se tko je bio agresor a tko je žrtva.

- Hrvatska je pobijedila u nametnutom ratu, mi proslavljamo naše pobjede ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen – rekao je Jandroković, dodavši kako su hrvatske poruke vrlo jasne.

- Naše poruke su vrlo jasne – nije više lopta na našoj strani, očekujemo da će i Srbija puno konstruktivnije, okrenuta prema budućnosti sudjelovati u tom dijalogu – rekao je.

Dodao je da povijest ne možemo mijenjati te da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali se zna tko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

- To je istina do koje ćemo uvijek držati i uvijek o njoj govoriti, ali isto tako svi danas nakon dosta godina moramo razmišljati o žrtvama o njihovim obiteljima i iskazivati dužno poštovanje – poručio je predsjednik Sabora.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.