D.I.C. Veritas

KIRS, 17.07.2018, Osam izbegličkih porodica u Vladimircima dobilo građevinski materijal

VLADIMIRCI - U opštini Vladimirci svečano je uručeno 8 ugovora za dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Pored predsednika opštine Vladimirci, Milorada Milinkovića kao domaćina događaja, svečanom uručivanju su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Vladimirci Dragan Simenunović, predstavnik Američke ambasade Sem Hili, predstavnica UNHCR Violeta Marić, koordinator mačvanskog okruga u Komesarijatu za izbeglice i migracije Željko Janić, predstavnici JUP-a Stefan Trmčić i Drago Jovović, poverenik za izbeglice Petar Popović i drugi opštinski zvaničnici.

U ime Komesarijata za izbeglice i migracije, korisnicima se obratio Željko Janić, koji je ovom prilikom istakao odličnu saradnju sa opštinom Vladimirci u sprovođenju Regionalnog stambenog programa. Posebno se zahvalio RSP donatorima, na čelu sa Evropskom Unijom kao najvećim donatorom.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.