D.I.C. Veritas

Komesarijat za izbeglice, 21.03.2021, Potpisan ugovor o izgradnji 36 stanova za izbeglice u Pančevu

PANČEVO - Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 36 stambenih jedinica u Pančevu potpisali su v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević i Vukajlo Babić ispred Grupe ponuđača Inobačka doo Novi Sad i „NS Inženjering“ d.o.o. Novi Sad.

Izgradnja stanova u Pančevu deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa a stanovi su namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. sa prebivalištem na teritoriji Grada Pančeva.

Vrednost ugovorenih radova na izgradnji 36 stambenih jedinica iznosi oko 1.507.271 evra sa PDV-om. Početak radova na izgradnji stambenih jedinica očekuje se aprila tekuće godine. Rok za završetak izgradnje je 320 dana.

U okviru Regionalnog stambenog programa u Pančevu je izgrađeno još 48 stanova, useljenje ovih stanova predviđeno je do kraja godine.

Cilj Regionalnog stambenog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru kao implementacionom jedinicom Programa.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.