D.I.C. Veritas

Kurir, 03.11.2018, PALMA U ZAGREBU: Poštujem hrvatski narod, budućnost je u saradnji! BANDIĆ NAJAVIO: Dolazim u Šumadiju!

Dragan Marković predložio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću da sledeće školske godine pet studenata iz Hrvatske dođu na besplatne studije u Jagodinu

 ZAGREB – Lider JS i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma kazao je da je počastvovan što je bio u Zagrebu na poziv gradonačelnika Milana Bandića, iako je bilo mnogo protesta zbog njegovog dolaska u Hrvatsku.

On je u cilju bolje buduće saradnje srpskih i hrvatskih gradova i opština predložio da sledeće školske godine pet studenata iz Hrvatske dođu na besplatne studije u Jagodinu.

- Tema našeg sastanka bila je kako da sarađuju Zagreb i Hrvatska sa gradovima i opštinama u unutrašnjosti Srbije. Predložio sam da Bandić i njegov tim za sledeću školsku godinu izaberu 5 studenata iz Hrvatske da dođu da studiraju besplatno u Jagodini, gde ima 15 smerova. Bilo bi im sve obezbeđeno. Zašto studente? Želimo da napravimo odnose kao što je bilo u vreme stare Jugoslavije, da ti mladi ljudi procene i vide da je biudućnost saradnja i da se više nikada ne dešava da neko treba da pogine za svoju državu, već da živi za svoju državu – izjavio je Marković u zajedničkom obraćanju s Bandićem.

Marković je istakao da poštuje hrvatski narod i sve običaje.

- Bandić i ja nismo političari. Mi smo državnici-privrednici. Mi hoćemo da stvaramo uslove da se sarađuje. Ima mnogo mešovitih brakova i mnogo dece je rođeno iz tih brakova i niko nema pravo da šalje militantne poruke i da se vraćamo na nešto što je teško i za jedne i za druge. Idemo napred i imaće koristi ko ide tom našom stazom imaće koristi. Imaće koristi građani i jedne i druge države. I neću više da slušam te priče koje su nanele štetu i jednima i drugima – kazao je lider JS.

Istakao je da se on i Bandić zalažu i za kulturnu saradnju dve države.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.