D.I.C. Veritas

Kurir, 06.06.2016. POVAMPIRILI SE: Hrvati hapse Srbe za izmišljene zločine!

Major Vojske RS Ranko Dželajlija postao je u subotu 156. Srbin koji je priveden na osnovu optužnice hrvatskih vlasti

Ustaštvo se, očigledno, povampirilo, jer se sve ubrzanija potera za Srbima, navodnim ratnim zločincima, iz hrvatskih sudnica naprasno proširila na tlo cele Evrope, zahvaljujući Interpolovim poternicama koje je Zagreb, uglavnom bez ikakvog osnova, poprilično naštancovao!

Major Vojske Republike Srpske Ranko Dželajlija (videti okvir) postao je u subotu 156. Srbin koji je na osnovu jedne takve poternice uhapšen na beogradskom aerodromu!

139 godina zatvora

Hrvatski pritisak na polju ratnih zločina osetio se i prilikom nedavne osuđujuće presude desetorici Srba iz Trpinje kod Vukovara na 139 godina zatvora, i to na osnovu tvrdnje potpuno nepouzdanog svedoka! Takođe, ni hrvatski zvaničnici poput predsednice Kolinde Grabar Kitarović, ali i premijera Tihomira Oreškovića ne prestaju da provociraju zapaljivim izjavama.

Ministar rada Aleksandar Vulin kaže za Kurir da je i ovo nastavak politike po kojoj se prema Srbima primenjuju različiti aršini za ista dela. On podseća na najsvežiji slučaj ratnog pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Merčepa, koji je za desetine dokazanih zločina dobio besmisleno malu kaznu od svega pet i po godina zatvora.

- Za „Oluju“ ne znamo ko su odgovorni, pa ispada da su Srbi stradali od imaginarne sile. Naravno da u Hrvatskoj jača ustaštvo, ali ne kao marginalna politika, već kao nešto što postaje zvaničan stav. Ne možete jednom rukom da stavljate venac i na Jasenovac i na Blajburg. Srbija je jasno rekla šta joj je stav, pa je ovo pitanje za EU. Unija treba da kaže šta misli o politici ustaštva u jednoj od članica – poručio je Vulin.

I predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac smatra da su u Hrvatskoj obnovljeni isključivi nacionalizam, netolerancija i antisrpska kampanja, a naglo pogoršanje u ovim procesima nastupilo je posle prijema te zemlje u EU. On za Kurir ocenjuje da praksa procesuiranja ratnih zločina mora hitno da se promeni.

- Dobra praksa do 2012, za koju smo se izborili, narušena je. Učinićemo sve da se ta praksa popravi, ali očekujemo da interesovanje za to pokažu i evropske institucije, Haški tribunal i država Srbija – naglašava Pupovac.

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac kaže da ovakva hapšenja mogu zadesiti bar još hiljadu ljudi koje je Hrvatska uspela da „spakuje“ u optužnice i pojuri ih Interpolovim poternicama.

Zloupotrebljavaju Interpol

- Hrvati zloupotrebljavaju Interpol i ofrlje podižu optužnice. Izmišljaju ratne zločine. Jedan od poslednjih primera je kad su uhapsili čuvara kninskog zatvora za koga se naknadno ispostavilo da je, prema svedočenju svih svedoka, bio primer za dobro postupanje prema zatvorenicima.

Od njega su odustali jer nisu imali apsolutno ništa. Poslednjih meseci raste broj procesuiranih koji su pod istragom ili optužnicom, ili su osuđeni. Imamo desetine novih procesuiranih, pa ispada apsurdno da što više vremena protiče od završetka rata, procesuira se sve više Srba u Hrvatskoj – objašnjava Štrbac.

Miodrag Linta
ZASTRAŠIVANJE SRBA

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je na delu političko zastrašivanje proteranih Srba.
- Hrvatska država želi da ih spreči da se bore za ostvarivanje svojih prava, pre svega imovinskih. To jeste pritisak, a Srbija mora da bude daleko aktivnija u procesuiranju zločina nad Srbima. Hrvatsko pravosuđe je etnički motivisano – izjavio je Linta za naš list.

Ovako je uhapšen Dželajlija
KRENUO KOD ĆERKE U ŠVEDSKU

Major Ranko Dželajlija potiče iz Batinjana pored Daruvara i u Vojsci RS se aktivirao kad je izašao iz zapadne Slavonije nakon akcije hrvatske vojske „Bljesak“. On je uhapšen na aerodromu kad je, kako saznajemo, nameravao da otputuje kod ćerke u Švedsku. U Banjaluci mu žive žena i porodica, a u Beogradu brat.

ALBANSKI UŽAS Samo su još ovi falili
SLAVE ODSECANJE SRPSKE GLAVE!

Albansko selo Breza u Skopskoj Crnoj Gori na skandalozan način slavi zločin koji se odigrao 1912, kad je Albanac Kadri Abazi sekirom odsekao glavu srpskom oficiru. Ne samo da postoji narodna pesma u kojoj se veliča Abazijev stravičan gest već su mu stanovnici Breze, kako kažu, izgradili i nešto originalno – nad njegovim grobom u blizini seoske džamije postavili su instalaciju – sekiru sa srpskom krvlju. Ovaj događaj datira iz perioda balkanskih ratova, kad su Albanci pružali otpor srpskoj vladavini u tadašnjoj Srbiji i kasnije Kraljevini Jugoslaviji. Prema albanskoj verziji, Kadri Abazi je sačuvao čast jednoj Albanki tako što je jednom srpskom oficiru odrubio glavu.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.