D.I.C. Veritas

Kurir, 23. 08. 2022, SRBIN IZ ČIKAGA OSUĐEN U HRVATSKOJ ZBOG SLIKE DRAŽE MIHAILOVIĆA: Dobio 15 dana zatvora zbog objave na društvenim mrežama

Hrvatske vlasti osudile su na 15 dana zatvora Srbina, koji živi u SAD, zato što je na svom Fejsbuk nalogu objavio naslovnu stranu uglednog američkog magazina “Tajm” iz 1942. godine na kome se nalazi Draža Mihailović.

Dokumentaciono-informacioni centar “Veritas” podseća da su pre nekoliko dana skoro svi mediji u Hrvatskoj objavili vest da je policija u Kninu sprovela kriminalističku istragu protiv neimenovanog muškarca (55) sa prebivalištem u SAD zbog kršenja javnog reda i mira.

- Mediji su naveli da je utvrđeno da je muškarac tokom avgusta 2019. i jula 2021. godine na svom otvorenom profilu na društvenim mrežama iz mržnje objavljivao sadržaje koji vređaju nacionalna osećanja građana Republike Hrvatske pa mu je sud u Šibeniku odredio pritvor od 15 dana – podseća “Veritas”.

Dodaje se da su se Čikaga javili rođaci i prijatelji okrivljenog i otkrili njegov identitet i šta mu se stavlja na teret.

- Okrivljeni se zove Srboljub Popratnjak, a njegov krimen je što je objavio sliku Draže Mihailovića i to onu iz magazina Tajm iz čega bi se moglo zaključiti da su im i Amerikanci povredili nacionalna osećanja – navodi “Veritas” pozivajući se na informacije koje su mu poslali iz Čikaga rođaci i prijatelji okrivljenog Srbina.

Druga objavljena slika je iz Četničkog doma blizu Čikaga. “Veritas” navodi da su četnička organizacija i Četnički Dom legalni u SAD i da ih američka vlada smatra za saveznike iz Drugog svjetskog rata”.

- U pozadini te slike je Dražin portret na zidu. Usput se čovek zove i Srboljub pa bi i njegovo ime isto moglo da vređa nacionalna osećanja Hrvata – navode iz “Veritasa” i dodaju da Popratnjak na Fejsbuku nije ni direktno ni indirektno spominjao niti vređao Hrvate, nijednom rečenicom, a što se može videti i iz njegovog profila.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.