D.I.C. Veritas

Ministarstvo branitelja RH, 23.02.2023, Premijer Plenković i ministar Medved obišli mjesto masovne grobnice nedaleko Vukovara

“Nastavljamo i dalje s pretragom terena. Riječ je o masovnoj grobnici. Posmrtne ostatke koji su pronađeno podvrgnut ćemo DNA istraživanjima i to u što kraćem roku kako obitelji ne bi predugo čekale”, rekao je ministar Medved

Nakon što su nedavno provedbom terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije kod Svinjarevaca pronađeni posmrtni ostaci više osoba, prema preliminarnim podacima utvrđeno je kako se radi o masovnoj grobnici žrtava iz Domovinskog rata.

Lokaciju su 22. veljače obišli predsjednik Vlade Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved, nedaleko pronađene masovne grobnice, susreli su se i razgovarali sa članovima obitelji nestalih osoba iz Domovinskog rata.

“Nastavljamo i dalje s pretragom terena. Riječ je o masovnoj grobnici. Posmrtne ostatke koji su pronađeno podvrgnut ćemo DNA istraživanjima i to u što kraćem roku kako obitelji ne bi predugo čekale”, rekao je ministar Medved.

Govoreći o tome kako je pronađena grobnica, koja se nalazi uz samu državnu cestu, ministar Medved je rekao kako se do nje došlo kao rezultat institucionalnih napora i kontinuiranog  rada.

Ovom prilikom obitelji su iskazale potporu radu i naporima koje Ministarstvo hrvatskih branitelja ulaže u pronalazak nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Posmrtni ostaci biti će obrađeni u narednim danima u Nacionalnoj memorijalnoj bolnice „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, dok će se DNA analiza provesti  na  Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu u što kraćem roku.

Paralelno s ovom lokacijom sustavno se pretražuje odlagalište otpada Petrovačka Dola kod Vukovara.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.