D.I.C. Veritas

Mondo, Beta, 24.06.2017, Vučić: Očekujem manje tenzija za godišnjicu Oluje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ove godine očekuje manje tenzija između Srbije i Hrvatske, bez obzira na predstojeću godišnjicu akcije “Oluja.”

“Nadam se da će, bez obzira na godišnjicu ‘Oluje', biti manje tenzija nego prošle godine. Svako smanjivanje tenzija je konkretno rešavanje problema”, rekao je Vučić u intervjuu emitovanom u “Dnevnik” HTV, dan posle prijema koji je povodom svog stupanja na dužnost priredio u Beogradu, na kojem je bila i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović što je Vučić ocenio kao veoma važno za odnose Zagreba i Beograda.

“To je od velike važnosti za naše odnose. Time se pokazalo poštovanje prema Srbiji, a i veliko poštovanje koje Republika Srbija ima prema Republici Hrvatskoj”, rekao je Vučić, prenosi agencija Hina.

“Srećan sam što su mi Kolinda i drugi ukrali šou”

Istakavši da su odnosi Srbije i Hrvatske “uvek bili, i uvek će biti kičma odnosa u regionu”, Vučić je kazao da se s hrvatskom predsednicom dogovorio da razgovaraju o određenim problemima i da “dva-tri pokušaju da reše u sledećih šest meseci”.

“Što se nas tiče, mi smo spremni da razgovaramo o (u ratu) nestalim osobama kojih je i dalje mnogo na obe strane, da rešavamo sve probleme koje imamo i oko funkcioniranja pravosuđa, i u regionu, i na bilo kojivou. Mi smo spremni čak i da otvorimo neka druga pitanja, a to je uređenje naših granica, dakle pre svega na Dunavu”.

Bolji odnosi sa Hrvatskom, Kolinda donela čokolade

“Važno je da imamo otvoren dijalog, da pokazujemo poštovanje i da međusobno razumemo stavove”, naglasio je Vučić u intervjuu.

Upitan o problemu “Agrokora”, Vučić je kazao da to nije političko pitanje, ali smatra da je to veliki problem i da dve zemlje moraju pokušati da, koliko god mogu, smanje teške eventualne posledice koje mogu nastati odlaskom tog koncerna u stečaj.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.