D.I.C. Veritas

Mondo.rs, 08.08.2015., Ustaški grafiti i uvredljive poruke i na plaži

Veliko latinično slovo “U” sa krstom na sredini i poruka “Oj, Srbine j…. ti tri prsta” osvanuli su na plaži u Podgradinim nedaleko od Zadra.

Poruka uvredljive sadržnine i petnaestak prepoznatljivih ustaško – fašističkih znakova, ispisani crvenom bojom osvanuli su na plaži na koju uglavnom dolaze Srbi poreklom iz Islama Grčkog i zadarskih sela naseljenih srpskim življem.

”Grafiti i poruke su uneli strepnju među Srbe iz okolnih srpskih sela, ali i one iz Srbije i drugih država koji godinama dolaze na plažu u Podgradinu”, rekao je za “Večernje novosti” jedan od turista koji je u četvrtak ujutru na kupalištiu zatekao ustaške simbole i uvredljive poruke.

”Odmah smo obavestili zadarasku policiju. Došli su i obavili uviđaj, a potom su radnici komunalnog preduzeća prefarbali grafite.

”Svi koji dolaze na more u Hrvatsku treba da budu svesni da ih neće svi dočekati raširenih ruku i das u provokacije moguće”, kaže sagovornik lista.

Da će međutim, počinioci ove gnusne provokacije biti otkriveni, Srbi iz okoline Zadra ne veruju.

”I prethodnih godina u više navrata, na istom mestu je bilo incidenata i provokacija upućenih Srbima. Na vozilima srpskih registarskih tablica često su razbijana stakla, lomljeni brisači i retrovizori. Iako su sve te štete prijavljene policiji, počinioci nisu nikada otkriveni”, navodi sagovornik lista.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.