D.I.C. Veritas

N1, Hina, 11.06.2019, Ponovno uhapšeni napadači na sezonce na Braču, podneta krivična prijava

Splitska policija uhapsila je ponovo dve osobe (19 i 22 godine) koje su učestvovale u napadu na sezonske radnike u Supetru na Braču, te ih prijavila za nekoliko krivičnih dela i privela pritvorskom nadzorniku. Za ostalim učesnicima još se traga.

Podsećamo, prvi put su uhapšeni u nedelju, a juče su pušteni.

Policija navodi da su da su prikupljena saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su dvojica mladića ostvarila obeležja krivičnog dela, zbog čega su i uhapšeni i dovedeni u službene prostorije policije.

“Sumnjiče se da su na naročito drzak i nepristojan način zajedno sa još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba i doveli ih u ponižavajući položaj, čime su ostvarili obeležja krivičnog dela nasilničkog ponašanja, te je protiv njih podnesena krivična prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku istragu u cilju identifikacije ostalih učesnika događaja”, saopštili su u policiji.

U napadu na sezonske radnike na Braču teže je povređen supetarski vatrogasac (26) koji je stao u njihovu zaštitu, a trojica mladića iz Slavonije i devojka iz Varaždina su zadobili lakše povrede.

Prethodno je 22-godišnjak od zamenika Opštinskog državnog tužioca dobio meru opreza po kojoj se vatrogascu ne sme približiti na 150 metara, dok je 19-godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Svedoci su policiji rekli da je bilo petnaestak napadača, da su pre napada tražili gde su Srbi i da ih je od daljh povreda spasio taksista.

Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudila ga je supetarska gradonačelnica Ivana Marković, koja je ukinula finansiranje kupa iz gradske blagajne.

Huligansko nasilje u Supetru osudili su i najviši hrvatski zvaničnici.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.