D.I.C. Veritas

N1.HR, Hina, 05.08.2017, Poruka iz Slunja: RH nije stvorena na nekom antifašizmu

Tradicionalnom hodnjom “Putevima Oluje 95.” od Kamenice do Slunja, hrvatski branitelji Slunja i njihovi gosti u subotu obilježili su 22. godišnjicu vojno-redarstvene akcije “Oluja” i Dan oslobođenja Slunja.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je na proslavi Oluje i oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice da su hrvatske snage u toj veličanstvenoj operaciji uspjele slomiti krvavi agresorski pir te vratiti građane iz četverogodišnjeg progonstva.

U Slunju je, prema procjeni organizatora, tijekom dana bilo oko 10.000 ljudi, a na koncertu Marka Perkovića Thompsona, Slavonskih lola i Mate Bulića na nogometnom igralištu očekuje se daleko veći broj posjetitelja, prema procjeni policije – oko 15.000 ljudi, a to je gotovo duplo više nego što ih je ranije danas bilo u Kninu – prema procjeni policije oko 8.000 ljudi.

Gradonačelnik Jure Katić je zahvalio svima koji su danas od osam sati ujutro do 15,30 sati pješice prošli stazu Oluje, posebno onima koji su to učinili 12. put, od Kamenice do Slunja i tako se prisjetili oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice.

Samostalna Republika Hrvatska, rekao je Jure Katić, “nije stvorena na nekom antifašizmu, već su je stvorili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu”.

Tijekom govora ministra, župana i gradonačelnika iz pozadine od okupljenih moglo se čuti izvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” i pjevanje Juri i Bobanu.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.