D.I.C. Veritas

Net.hr, Danas,hr, 20.11.2019, KONGRES EUROPSKIH PUČANA U ZAGREBU NIJE PROŠAO BEZ INCIDENTA: Na mjestu gdje su večerali pojavio se – nacistički simbol! [Foto]

Zagreb je ugostio Izborni kongres Europske pučke stranke, na koji je došlo više od 2000 sudionika iz gotovo 40 država, među kojima su bili neki od najistaknutijih europskih lidera. A svi oni mogli su svjedočiti sramotnoj svastici na Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), javlja RTL.

Oko 20 sati politička elita preselila je iz Arene u MSU na večeru, a na jednom od stupova kao “ukras” stajao je nacistički simbol. Kraj njega je prolazila i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Svastika za evropske Narodnjake, Zagreb,20.11.2019. Foto: Net.hr

“Europa treba pokazati jedinstvo prema velikim silama i dati do znanja da želi preuzeti svoj dio odgovornosti”, rekla je, primjerice, u govoru njemačka kancelarka Angela Merkel, a zemljama Zapadnog Balkana poručila je “da imaju budućnost u EU”.

Iz Muzeja suvremene umjetnosti napomenuli su da je to prijašnji problem i da se s njim suočavaju neko vrijeme.

Dakle, očekivanja velikih europskih sila su iznimna i zato se treba postaviti odlučnije, kako se spriječili incidenti kao ovaj, ali i da bi se poradilo na prevenciji.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.