D.I.C. Veritas

Nezavisne novine, 24.06.2015., Glavaš: Pomen u Jadovnu – »bal vampira«

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš poručuje Miloradu Pupovcu, predsjedniku Srpskog narodnog vijeća, da više ne pravi “bal vampira” u Hrvatskoj, aludirajući na obilježavanje stradanja srpskih civila u Jadovnu.

Na svom fejsbuk profilu, komentarišući skup kojim je dat pomen Srbima ubijenim u ustaškoj NDH, kao i izjave o Alojziju Stjepincu, Glavaš je poručio Pupovcu da “naredne godine ode u Srbiju i tamo igra kolo”.

Za Glavaša je skup nad jamom u Jadovnu, gdje su masovno pobijeni Srbi svih uzrasta, “maska dušebrižništva” i “bezosjećajna komemoracija”, a učesnici su, navodno, vrijeđali nacionalne svetinje i osjećaje Hravata, pa im treba zabraniti ulazak na teritoriju Hrvatske.

Glavaš, kao i neke druge javne ličnosti u Hrvatskoj, smatra da je neumjesno govoriti o kadrinalu Stepincu na način na koji je to učinio srpski ministar Vulin.

Tokom komemoracije u Jadovnu, Vulin je za Stepinca rekao da je bio “vikar ratnih sveštenika” u vrijeme NDH.

Nazvavši Pupovca “etno-biznismenom” i optuživši državni vrh Srbije za četništvo, Glavaš je savjetovao vlasti Hrvatse da im daju, kako je naveo, “šut kartu.

Branimir Glavaš osuđen je za učešće u ubistvima osječkih Srba devedesetih godina. Pošto je pobjegao ih Hrvatske, kaznu je služio u BiH.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.