D.I.C. Veritas

Politika, 22.08.2019, Pupovac: Napadi nisu ni slučajni ni spontani

ZAGREB – Lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da je napad na Srbe kod Knina koji su gledali prenos utakmice Crvene zvezde organizovan i da pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.

Pupovac je za hrvatski Indeks ocenio da su se dogodili ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice, koji su imali odlike skvadrističke (skvadristi – pripadnici prvih fašističkih odreda) grupacije.

„Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama”, rekao je Pupovac, koji je do nedavno bio predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj.

On je ocenio i da Hrvatska, kao članica Evropske unije, predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete, prenosi Tanjug.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Đevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.