D.I.C. Veritas

Politika, Tanjug, 17, 11, 2022, Hrvatski sudija o suđenju pilotima: Situacija nije povoljna, biće posledica

ZAGREB – Sudija hrvatskog Visokog krivičnog suda Ivan Turudić komentarisao je danas početak suđenja četvorici pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva u Beogradu, optuženih za ratni zločin na Petrovačkoj cesti 1995, ocenivši da „situacija nije povoljna“ i da se ne može reći da će sve proći bez posledica.

Turudić je rekao da je izvesno da odluka o suđenju pilota u odsustvu neće biti odbijena, iako je, kako tvrdi, reč o kršenju zakona jer hrvatski piloti nisu pozvani.

Glavna rasprava u Beogradu u ovom predmetu biće održana 26. decembra, a Turudić kaže da ga ništa što se događa ne iznenađuje, preneo je Tanjug.

„Oni će biti proglašeni krivim i osuđeni u Srbiji. Ne možemo reći da ta presuda neće izazvati nikakve posledice. U krajnjem slučaju, ti ljudi neće moći u Srbiju, ni u BiH. A odluka Interpola nije automatska… Situacija nije povoljna”, rekao je Turudić za zagrebačku N1 tv. Ne vidi, kaže, šta je vlada tu mogla da učini, a o tvrdnjama da će ih zaštiti dodaje da vlada može da spreči raspisivanje međunarodne poternice, ali da je sada prerano govoriti o uslovljavanju evropskog puta Srbije, odnosno zaključenju poglavlja o pravosuđu.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.