D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 25.07.2022, Keleminčevim pristašama zabranjeno okupljanje u Srbu

Policija je predsjedniku Autohtone – Hrvatske stranke prava Draženu Kelemincu i njegovim pristašama zabranila okupljanje u Srbu u idućih osam dana

Poučena iskustvima iz prijašnjih godina, kada su remetili javni red i mir, huškali i provocirali, policija je prvo privela, a zatim i zabranila javno okupljanje u Srbu devetorici građana, prema svemu sudeći pristašama Autohtone hrvatske stranke prava (A –HSP) na čelu s njihovim predsjednikom Draženom Kelemincem. Zabrana u trajanju od osam dana, što je potvrdio i Keleminec osobno na službenom You tube kanalu te proustaške izvanparlamentarne stranke, odnosi se prije i za vrijeme obilježavanja Dana ustanka naroda Like i Korduna 27. srpnja 1941. koji organiziraju Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca Hrvatske.

Keleminec je tako ponovno dobio svojih pet minuta, za njega je obilježavanja događaja u Srbu prilika da oživi vlastiti lik u stvarnosti, da mediji, koje naziva udbaškim, jugoslavenskim i srpskim, kojima, po njegovoj imaginaciji zapovijeda Milorad Pupovac, odreda od televizija od javnih dnevnih glasila, napišu koji redak o njemu, pa makar i nimalo afirmativan, jer već je poznato da on u takvoj pažnji neskriveno uživa. Tako je već općepoznato da je upravo Keleminec poticao na mržnju za lanjske proslave u Srbu, kada se sa svojim pristašama stacionirao u kamp-kućici podno spomenika gdje su danima uznemiravali mještane i nedopušteno ih snimali ne bi li izazivali reakcije.

Premda je dan prije Policijska uprava Zadarska pisanim otpravkom upozorila da ne mogu prihvatiti njihovo ovogodišnje javno okupljanje, Keleminec je policiju svejedno prozvao da su (pre)kršili Zakon o javnom okupljanju, da ona nema nikome pravo to zabraniti, optuživši ih da su uzeli ovlasti koje im ne pripadaju usporedivši ih s onima iz vremena jugoslavenskog totalitarnog sistema. Zabranu je obrazložio dakako bizarnim, a opet sebi svojstvenim naklapanjima o tome da im dolazak u Srb zabranjen zbog toga što je Pupovac prijetio premijeru Plenkoviću da će napustiti koaliciju, pa onda je premijer dao zapovijed ministru Božinoviću da se s njima obračunaju.

Optužio je i premijera Plenkovića da sa 70 tisuća kuna financira četničke zločine u Srbu i okolici. Najavio je da moraju pobijediti Udbu, udbaše, kosovce, velikosrbe, Jugoslavene, mrzitelje Hrvatske, a koji su Hrvati su po nacionalnosti, jer slave zločine nad hrvatskim narodom. Svoje obraćanje Keleminec je završio sa ustaškim pozdravom “Bog i Hrvati, za dom spremni”.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.