D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 30.09.2021, Voda konačno stiže u Islam Grčki

Radovi na izgradnji vodoopskrbe u Islamu Grčkom vrijedni su 14,2 milijuna kuna i bit će završeni za dvije godine

Islam Grčki, selo u Ravnim kotarima pretežno naseljeno Srbima, koje do sada – za razliku od susjednih mjesta – nije imalo vodu, konačno je na putu da je dobije. Radovi na izgradnji dugo traženog sistema vodoopskrbe prema Islamu Grčkom započeli su krajem juna 2021. godine, a očekivani rok izvršenja je dvije godine.

Projektom je obuhvaćena izgradnja 9 kilometara glavnog cjevovoda i 7,4 kilometara sekundarne vodovodne mreže. Predviđeno je i priključenje ukupno 270 objekata u Islamu Grčkom. Ukupna vrijednost investicije je 14,2 milijuna kuna, od čega je vrijednost izgradnje glavnog vodoopskrbnog voda 9,7 milijuna kuna, sekundarne mreže 4,2 milijuna kuna, a stručnog nadzora 343,5 tisuća kuna.

Kako napreduju radovi mogli su se prilikom jučerašnjeg obilaska uvjeriti predstavnici državnih organa, regionalnih vlasti, javnih poduzeća i ustanova nadležnih za vodosnabdijevanje.

Osim potpredsjednika vlade RH Borisa Miloševića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, na terenu su bili i saborska zastupnica Anja Šimpraga, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Tatjana Vukobratović Spasojević, župan Zadarske županije Božidar Longin, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i drugi.

Od kraja juna do sada iskopano je 1,3 kilometara rova, a cijevi montirane u dužini od 1,1 kilometar. Radove izvodi obrt Golemi iz Vrane.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.