D.I.C. Veritas

Republika, 29.05.2020, Milo i ustaše zajedno u borbi protiv Srbije!

Zašto li nas ovo nije iznenadilo? Nakon što je Crna Gora stavila Srbe na crnu listu zemalja čijim državljanima nije dozvoljen ulazak zbog navodne opasnosti od korone, isto je juče učinila i Hrvatska. I kao što je to pre nekoliko dana sa ciničnim osmehom saopštio crnogorski premijer Duško Marković (mada se zna da iza svega stoji pravi gospodar Crne Gore Milo Đukanović), tako je u Zagrebu učinio i njegov kolega Andrej Plenković.

Iz Podgorice je juče stigla zvanična potvrda da Srbija nije na listi zemalja čiji građani mogu da idu u Crnu Goru, što smo manje-više i očekivali iako su iz usta crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića stizali donekle drugačiji tonovi, koji su nagoveštavali mogući preokret. Istovremeno, BiH je saopštila da otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Politički analitičar Dragomir Anđelković konstatovao je da antisrpska regionalna internacionala ponovo kao da kreće u ofanzivu.

- Ekstremisti na antisrpskim pozicijama iz regiona se povezuju – rekao je Anđelković i podsetio na nedavnu makedonsku poštansku marku sa kartom “velike Hrvatske”, puštanje Tompsonovih pesama na crnogorskim državnim medijima i učestale razgovore crnogorskih zvaničnika i zvaničnika lažne države Kosovo.

On je izjavio da su ti antisrpski ekstremisti toliko zabrinutiji koliko Srbija jača i poboljšava međunarodnu poziciju jer za njih je najbolja izolovana i slaba Srbija.

- Čim Srbija polako gradi međunarodne pozicije, onaj deo sveta koji je podržavao Podgoricu ili Prištinu menja stav. Ovo je očajnički pokušaj, ali ne treba to potceniti jer su oni u stanju da izazovu ozbiljne ekscese, pa i tragediju u regionu – ocenio je Anđelković.

Stvar je juče začinio i Marin Radica, punoletni sin gradonačelnika Visa Ivice Radice iz vladajućeg HDZ. On se fotografisao pored grba fudbalskog kluba Hajduk sa podignutom desnicom u prepoznatljivom nacističkom pozdravu.

Kako kaže predsednik Veritasa Savo Štrbac, i Crna Gora i Hrvatska preživljavaju od turizma, što znači da je mržnja kod njih jača od razuma i ekonomske računice.

- To su strašne stvari. Mržnja je iracionalna i nema logično opravdanje – ocenjuje Štrbac.

 

Bojana PAUNOVIĆ

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.