D.I.C. Veritas

RTS, Tanjug, 08.03.2018, Štrbac: “Igra” sa isplatom štete porodicama srpskih žrtava

Predsednik dokumentacionog centra “Veritas” Savo Štrbac navodi da Hrvatska nastavlja igru u vezi sa isplatom nematerijalne štete porodicama srpskih žrtava, tako što svesno odugovlači sa isplatama i menja njihov osnov, kako bi oslobodila odgovornosti pripadnike hrvatske vojske i policije koji su počinili zločine.

Komentarišući informaciju da je Opštinski sud u Šibeniku presudio da Dušanki Mandić bude isplaćeno 17.791 evra zbog ubistva oca Mirka Pokrajca (84) u selu Varivoda, Savo Štrbac je rekao da pretpostavlja da je kao osnov isplate navedeno da je “hrvatska država odgovorna za teroristička dela i akte”, što, dodaje, znači da ih je mogao počiniti bilo ko i iz bilo koje druge države, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, to isto je sugerisano i u jednom drugom postupku, u kome je za dvostruko ubistvo isplaćena odšteta od oko 70.000 evra.

Kako je ocenio, Hrvatska na taj način, kao i menjanjem osnove isplate, štiti svakog svog građanina, jer, kako primećuje, ne može da negira činjenicu da su Srbi u Varivodama ubijeni 28. septembra 1995. godine, gotovo dva meseca nakon “Oluje”, dodajući da je snimak ubijenih srpskih civila obišao svet.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.