D.I.C. Veritas

RTV, Tanjug, Krajiški crkveno-narodni Svesrpski sabor “Krušedolska zvona 2024.” [Foto, dopunjeno]

KRUŠEDOL -Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas, na 18. Krajiškom crkveno-narodnom Svesrpskom saboru “Krušedolska zvona 2024”, da su Srbija i Republika Srpska jedna porodica, naglasivši da je upravo to strateško povezivanje doprinelo zajedničkom nastupu na međunarodnoj pozornici, gde se branila čast, dostojanstvo i nacionalni ponos srpskog naroda.

Na saboru koji je održan kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, ministarka je poručila da ćemo svuda i na svakom mestu govoriti o onome što su istorijske činjenice, o stradanju srpskog naroda, i dodala da imamo pravo da, pamteći prošlost, gradimo svoju budućnost.

Osvrnuvši se na glasanje o rezoluciji o Srebrenici, ministarka je navela da su oni koji su inicirali rezoluciju želeli da Srbiju i srpski narod uvedu u izolaciju, ali smo mi odlučnim otporom i organizovanom diplomatskom aktivnošću pokazali svetu da Srbija nije sama, da ima prijatelje, da je spremna da brani svoje državne i nacionalne interese, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Đurđević Stamenovski je uoči sabora, u manastirskoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice prisustvovala liturgiji i parastosu za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. veka.

Tradicionalnu manifestaciju 18. Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor “Krušedolska zvona” organizovali su Udruženje Srba iz Hrvatske zajedno sa Asocijacijom izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnim klubom “Slavonija” iz Inđije i Eparhijom sremskom.

Dodik: Nastaviću da se borim za srpske nacionalne i državne interese

Milorad Dodik poručio je danas na krajiškom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona” da će nastaviti da se bori za srpske nacionalne i državne interese, koji znače zajedništvo Srpske i Srbije i jedinstvo srpskog naroda.

Dodik je istakao da živi za to da jednog dana Republika Srpska i Srbija budu jedno, kao što je jedan srpski narod.

On je rekao da veruje da će ovaj vek biti vek ujedinjenja, koje je, kaže, logično, a nema ničega što bi moglo da ga ospori, jer ujedinjene nije upereno ni protiv koga.

Dodik je rekao da Srbi imaju pravo na svoj legitimitet i političku teritorijalno zajednicu, iako to mnogi osporavaju.

On je naglasio da su Srbi uvek drugima donosili slobodu, iako su oni pokušali da ih bace na sramnu stranu istorije, prenela je RTRS.

“Srbi su naivno ušli u ono što se zvala Jugoslavija umesto da su od početka pravili Srbiju. Ta istorijska greška dovela nas je do toga da smo 90-ih godina ušli u građanske ratove”, rekao je on.

Dodik je poručio da tamo gde nema Republike Srpske i Srbije, nema ni slobode za Srbe.

On je rekao da Srbe vode ljudi koji su u pravom smislu pripadnici svog naroda, spremni da budu žrtvovani i nisu spremni da gledaju svoj komoditet da bi izdali nacionalne interese.

Kada je reč o Svesrpskom saboru, koji će biti održan 8. juna, Dodik je rekao da će ovaj sabor dati mnoge putokaze za vreme koje dolazi.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.