D.I.C. Veritas

SRNA, Blic 05.08.2016., Budimir: Hrvatska politika stoji iza Glavaša

Predsednik Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir rekao je Srni da izjava osuđenog ratnog zločinca za ubistvo srpskih civila Branimira Glavaša, koji Srbiju optužuje za neofašizam, više govori o hrvatskoj politici koja to dozvoljava.

“Ta izjava ne govori više od Glavašu, nego hrvatskoj politici koja to dozvoljava. Da institucije i država ne stoje iza toga, sigurno da bi Glavaš bio na onom mestu na kojem treba da bude”, rekao je Budimir, koji je prisustvovao parastostu za srpske žrtve u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

On je dodao da se u u Hrvatskoj najveći zločinci slave i proglašavaju za svece, pa je u tom momentu teško komentarisati takve izjave.

Budimir je rekao da Hrvatska i dalje slavi “Oluju”, koju je Haški tribunal okarakterisao kao udruženi zločinački poduhvat.

“Nakon ulaska Hrvatske u članstvo EU, svi smo očekivali da će ta sramna proslava prestati, ali vidimo da oni to još pompenznije najavljuju”, rekao je Budimir.

On je dodao da Srbima ostaje da i ove godine zapale sveće, da se prisjete svih kojih nema, da ukažu i međunarodnoj zajednici na jednu ideologiju koja je u Hrvatskoj oživela.

Budimir je naveo da je ta ideologije u Drugom svjetskom ratu dovela gotovo do nestanka Srba, da je ponovljena 1991. godine i dovela do progona Srba 1995. godine.

“A sad vidimo da ponovo oživljava, što znači da o održivom povratku ne možemo govoriti. Želimo da izrazimo naš strah za preostale Srbe, kojima preti čak i fizički da nestanu sa tih prostora”, rekao je Budimir.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.