D.I.C. Veritas

Skandalozno.rs, Tanjug, 06.01.2019, Vulin odgovorio Plenkoviću: Ako tražite istinu, prihvatite da ste proterali preko 200.000 Srba

Ako hrvatski premijer Andrej Plenković traži istinu u odnosima između Srbije i Hrvatske, onda treba i da je prihvati, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Istina je da Srbi rođeni u Hrvatskoj nisu mogli biti agresori na Hrvatsku. Istina je da je Hrvatska u zločinačkoj akciji ”Oluja” ubila preko 2.000 i proterala 220.000 Srba, državljana Hrvatske.

Istina je da je pre zločinačke ”Oluje” za koju niko nije odgovarao, proterala još oko 200.000 Srba, državljana Hrvatske, posebno iz gradova u kojima čak nije bilo ni oružanih sukoba – istakao je Vulin.

On je izrazio žaljenje što je hrvatskoj politici Srbija večita tema i zato što ne mogu da se uzdrže od napada na Srbiju i vređanja srpskog naroda čak ni u danima velikih pravoslavnih praznika.

Vulin je reagovao na izjavu Plenkovića, datu na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća, da je istina ključna za pomirenje i da se ona odnosi na to da je Hrvatska “bila žrtva agresije Miloševićevog velikosrpskog režima“.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.