D.I.C. Veritas

Srbija.gov.rs, 16.01.2018, Ексхумација српских жртава на подручју Карловачке жупаније

Београд, 16. октобар 2018. године – Комисија за нестала лица Владе Републике Србије саопштила је да су на подручју Карловачке жупаније надлежни органи Хрватске отпочели процес ексхумација са преосталих регистрованих гробних места, на којима су покопани посмртни остаци жртава српске националности страдалих у хрватској акцији „Олуја”.

Очекује се да ће процес ексхумација на овом подручју трајати четири радна дана, а од свих ексхумираних посмртних остатака биће узети узорци ради идентификације методом ДНК анализе.

Надлежни органи Хрватске настављају тиме процес ексхумација гробних места у којима су покопане жртве страдале у акцији хрватске војске и полиције „Олуја”.У складу са међудржавним документима потписаним са Хрватском и на основу њих постигнутих договора, ексхумацијама у својству посматрача присуствују представници Комисије за нестала лица.Наставак ексхумација је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих, наводи се у саопштењу.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.