D.I.C. Veritas

Srbijadanas.com, 24.01.2017., SAVO ŠTRBAC: Mesić je najveći ustaša!

Ustaški lobi želi da ponovo oživi duh NDH, tvrdeći da nije u pitanju genocidna tvorevina, kaže Savo Štrbac iz dokumentacionog centra Veritas

Pojavljivanje snimka na Jutjubu na kome se vidi kako bivši predsednik SFRJ i Hrvatske Stjepan Mesić tvrdi da je “Jasenovac bio samo radni logor”, pri tome negirajući zločine nad Srbima u NDH, nije iznenadilo Savu Štrbca iz dokumentacionog centra o ratnim zločinima Veritas.

- U pitanju je snimak iz 1992. godine, kada je Mesić gostovao u Sidneju gde je od ustaške emigracije tražio novac za domovinski rat i stvaranje nove nezavisne Hrvatske. Nije ovo ništa novo za Mesića, on je po potrebi ili najveći antifašista ili najveći ustaša. U to vreme mu je bilo potrebno da bude ustaša, a danas se u skladu sa drugačijim vremenom predstavlja kao antifašista – kaže Štrbac za SrbijaDanas.com.

Štrbac dodaje da se snimak iz 1992. nije slučajno nedavno pojavio na Jutjubu.

- Sve je to smišljeno u vidu ustaške provokacije. Ustaški lobi želi da ponovo oživi duh NDH, tvrdeći da nije u pitanju genocidna tvorevina. Nije Mesić jedini, takvih izjava ima mnogo, samo je njegova specifična kao čoveka koji se sam hvalio da je ispunio zadatak i razbio Jugoslaviju. Mesić je još ranije tu svoju izjavu pravdao time da nije mogao drugačije da priča kada od ustaške emigracije traži pare, te da je morao da se prilagodi trenutku. Tako se prilagođava vetrovima koji duvaju već tri decenije – naglašava Štrbac.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.