D.I.C. Veritas

Срна, 11.12.2014., ИЗБЈЕГЛИ РАДНИЦИ ИЗ ЖЕНЕВЕ СЕ ВРАTИЛИ РАЗОЧАРАНИ

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске Никола Пузигаћа изјавио је данас да се делегација која је била у Женеви на мирним протестима испред сједишта УН поводом Међународног дана људских права враћа у Бањалуку разочарана.

„Tотално смо разочарани политиком и домаћих и иностраних власти и питамо се да ли је Хрватска једина земља у свијету за коју не вриједи принцип поштивања људских права“, рекао је Пузигаћа.

Он каже да се радницима није обратио нико од званичника УН, већ су документацију коју су припремили предали представницима Амбасаде БиХ при УН.

Пузигаћа је рекао да ће у наредним данима о питању права радника избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ заједнички закључак донијети Удружење радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске и Удружење „Угор“ из Јелаха у Федерацији БиХ.

Пузигаћа је нагласио да је спремна и тужба против Хрватске која ће бити прослијеђена суду у Стразбуру.

Радници избјегли из Хрватске, који имају држављанство БиХ, отпутовали су у уторак у Женеву на мирне протесте да би изразили незадовољство због неостварених права у Хрватској, а поручили су да неће одустати док не буде ријешено њихово питање.

На протесту који је одржан јуче изражено је незадовољство због неостварених права из области рада и радног односа, изостављања ове категорије становништва из приватизације предузећа у Хрватској, неисплаћених пензија, станарских права и личне имовине.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.