D.I.C. Veritas

СРНА, 17.07.2017., Србија и Српска обиљежавају годишњицу “Олује” на Рачи

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Дан сјећања на српске жртве, 5. август, Србија и Република Српска обиљежити заједно, симболично, на граничном прелазу Рача, и да никада неће дозволити да се заборави “Олуја”, злочин највећег етничког чишћења на тлу Европе од Другог свјетског рата.

“Овај дан ћемо заједнички обележити у тузи и болу, симболично на прелазу Рача, баш на месту куда је највећи број камиона, трактора са избеглицама – њих више од 250.000 долазио из Републике Српске Крајине и Републике Српске”, рекао је Вучић и додао да ће обиљежавању присуствовати комплетно руководство.

Вучић је рекао да ће Република Српска и Србија обиљежити и страдање Срба у Пребиловцима неколико дана послије.

Премијер Србије је потврдио да су га министри појединих земаља питали да ли би било умјесно да присуствују прослави “Олује” коју организује Хрватска и да је његов одговор био да би то Србија доживјела као увреду.

“Рекао сам им да бисмо то доживели као увреду… Шта би био мотив, на пример Мађара, да тамо присуствују? Шта се добро и лепо тамо десило”, рекао је Вучић.

Он је истакао да Срби коначно треба да почну да цијене своје жртве и подсјетио да су управо Срби једини народ на свијету који је дозволио да се угаси “жива ватра” као симбол страдалих од фашизма.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.