D.I.C. Veritas

Srna, RTRS, 27.02.2016., Obradović: Srbija nezadovoljna radom Tribunala na nizu predmeta

Izvještajem koji je pripremila za Savjet bezbjednosti UN, Srbija ne pokušava da odgodi izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koja je najavljena za 31. mart, već da ukaže na niz predmeta koje je vodio Haški tribunal, a kojima je Srbija nezadovoljna, rekao je pravni zastupnik Srbije pred Tribunalom u ovom predmetu Saša Obradović.

Obradović je objasnio da je izvještaj Savjetu bezbjednosti, u kome se Srbija žali da joj je Haški tribunal napravio problem predmetom protiv troje radikala i sa njim povezanim slučajem protiv Vojislava Šešelja, redovni šestomjesečni izvještaj u kome se uvijek navodi šta Srbija smatra važnim u saradnji sa Tribunalom i čime je nezadovoljna.

“Mi imamo stav prema Tribunalu i njegovom radu uopšte, a ne samo u predmetu Šešelj. Ima tu više predmeta kojima nismo zadovoljni”, rekao je Obradović za “Politiku”.

On je naveo da je pred Savjetom bezbjednosti UN rekao da su odgovornosti oslobođeni “zbog nedostatka dokaza” svi optuženi u slučajevima koji se vode zbog masovnih zločina nad srpskim narodom na prostoru bivše Јugoslavije. “To je već neka vrsta objektivnog pokazatelja kako radi Haški tribunal”, smatra Obradović.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.