D.I.C. Veritas

Tanjug, 01.04.2015., Identifikovani posmrtni ostaci 14 srpskih žrtava u Hrvatskoj

BEOGRAD – Posmrtni ostaci 14 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Hrvatskoj, identifikovani su danas u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog Fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodica.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru, Gračacu i drugim lokacijama i identifikovani su metodom analize DNK, a njhova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Iz registrovanih grobnica na teritoriji Hrvatske u periodu 2001. do 2015. godine, ekshumirani su posmrtni ostaci 1.053 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akcijama hrvatske vojske i policije “Bljesak” i “Oluja”, a posmrtni ostaci 671 identifikovanih žrtava predati su porodicama.

Time je, kako se navodi, nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najmilijih.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.