D.I.C. Veritas

Tanjug, 10.03.2018, Pupovac: U komisiji su, a zagovaraju umivenu politiku NDH

Zagreb — U Komisiji hrvatske vlade za suočavanje sa prošlošću nalaze se oni koji otvoreno zagovaraju umivenu politiku Ante Pavelića i NDH, navodi Milorad Pupovac.

“Došli smo do situacije da sada dobijamo ljude koji su deo te komisije koji kažu da antifašizam treba izbaciti iz. Sa druge strane, imamo situaciju da Komisija zapravo predlaže ozakonjenje ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni'”, rekao je Pupovac.

Osim toga, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke i poslanik u hrvatskom je u intervjuu za “Hrvatski radio” rekao da se “Hrvatska nedovoljno suprotstavlja temama koje usporavaju društvo kao što su retrogradne ideološke pojave, negiranje građanskih prava i sloboda, kao i klerikalno i nacionalističko razumevanje društva”, prenosi Hina.

“Umesto da odlučno branimo vrednosti antifašizma, kao što to čini većina zemalja Evrope, mi popuštamo i povlačimo se pred onima koji bi revitalizovali poražene snage u Drugom svetskom ratu”, rekao je Pupovac.

Za preporuke Komisije za suočavanje sa prošlošću, Pupovac je rekao da je ona, umesto da nešto popravi i ponudi neka rešenja – “stvari pogoršala”.

Hina navodi da je Pupovac istakao da su te preporuke “ne samo neobavezujuće, već za njega i apsolutno neprihvatljive”.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.