D.I.C. Veritas

Tanjug, Blic, 27.02.2016., Obradović: Beograd ne pokušava da odloži presudu Šeselju

Pravni zastupnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović rekao je da Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru radikala Vojislavu Šešelju koje je zakazano za 31. mart.

“Izveštajem koji je vlada Srbije pripremila za Savet bezbednosti UN u kome se žali da joj je Haški tribunal napravio problem predmetom protiv troje radikala i sa njim povezanim slučajem protiv Vojislava Šešelja Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru radikala koje je zakazano za 31. mart”, rekao je Obradović za “Politiku”.

On je objasnio i da ne moze SB UN da odlozi izricanje presude, jer ne može politički organ kao što su UN da se mesa u rad suda.

“UN jesu osnovale Haški tribunal, ali mu ne mogu narediti kako će postupati u nekom predmetu. To je ipak stvar suda”, objasnio je Obradović.

On je napomenuo da je reč o redovnom sestomesecnom izvestaju koji Srbija podnosi SB UN, jer se svakih pola godine u Njujorku raspravlja o zavrsnoj strategiji rada tribunala i njegovim rezultatima.

“Mi imamo stav prema Tribunalu i njegovom radu uopste, ne samo u predmetu Šešelj. Ima tu više predmeta koljima nismo zadovljni, rekao je Obradović.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.